Actionfilmer

Det er ikke uten grunn at denne sjangeren har fått voldsomt mange fans verdens over, for her er det nemlig fart og spenning for alle pengene som skal gjelde. Målet med en actionfilm er gjerne å få seerne til å virkelig stille seg på hovedpersonenes side i en handling der den eller de kommer i en situasjon som gjerne involverer fiender, kriser og en kamp for å overleve. Vi kan se litt nærmere på noen av de største suksessene fra de siste årene.

Guardians of the Galaxy

guardians of the galaxyDenne filmen ble utgitt i 2014 og slutter seg til en bestemt undergruppe av actionfilmer som opp gjennom årene har blitt en av de mest populære typene av actionfilm på markedet, nemlig om superhelter. Plottet går på at en gutt i 1988 blir kidnappet av romvesener etter at moren hans dør. Når han har vokst opp til å bli en ung mann, fører en serie av uheldige omstendigheter til at denne gutten blir sentrum for en kamp mellom kosmiske vesener med superkrefter. Blant de mest kjente skuespillerne finner vi Vin Diesel, som kanskje er mest kjent for Fast and Furious-filmene, samt wrestling-stjernen Dave Bautista.

Interstellar

interstellarOgså her skal vi en tur ut i universet, men i en setting som involverer mennesker i en ikke altfor fjern fremtid. I 2062 har nemlig menneskets sivilisasjoner lidd noen veldig alvorlige tilbakeslag, og vi har blitt henvist til å leve i langt mer primitive jordbrukssamfunn. En tidligere NASA-pilot driver en gård med familien sin, og når en ubemannet indisk romsonde lander ved gården deres ender de opp i en hemmelig NASA-installasjon hvor de kanskje kan ha muligheten til å reise ut for å kommunisere med fremmede livsformer ute i verdensrommet. Her tennes altså et av våre dager mest fascinerende spørsmål: Er vi alene i verdensrommet, og hva betyr det dersom vi ikke er det? Alle som lar seg fascinere av dette spørsmålet kan med fordel gi Interstellar en sjanse.

The Wolf of Wall Street

the wolf of the wall streetDer er litt mer jordnær handling i denne filmen, rett og slett. Her handler det rett og slett om en utrolig sleip kar, spilt av Leonardo DiCaprio, som ut fra nesten ingenting klarer å bygge opp et enormt firma og en vanvittig stor formue. Problemet er bare at han bryter omtrent alle lovparagrafer det er mulig å bryte for å komme seg dit. Når politiet får snusen i dette, handler filmen om en mann som kjemper med nebb og klør for å beholde det han har klart å oppnå, men uten å svikte sine beste venner. Så gjenstår spørsmålet om hvem som egentlig kan stole på hvem i en situasjon der mange har mye å tape.