Dansefilmer

De beste dansefilmene

Vi elsker jo dansefilmer, men hvilke er tidenes beste? Vi blir nok aldri enige, men vi har sett på noen av tidenes mest legendariske dansefilmer, kombinert med noen som har imponert oss også i nyere tid.

5. Footloose

footloseDette er en film som tar oss med på den amerikanske landsbygda, hvor dansing slettes ikke er så populært, men det er før unggutten Ren flytter fra Chicago til den lille byen i Iowa. Dette er filmen hvor Kevin Bacon fikk sitt gjennombrudd og handlingen er faktisk en av de bedre vi har sett i en dansefilm.

4. Billy Elliot

billy elliotDet har kommet få rene dansefilmer de siste 15 årene, med et unntak. Billy Elliot har blitt satt opp som musikal verden over, Norge inkludert, etter at filmen kom i 2000. Dette er filmen om gutten som tørr å være annerledes og som ønsker å oppfylle drømmen sin om å bli danser, selv om familie og venner har liten tro på ham.

3. Happy Feet

happy feetVi måtte bare ta med Happy Feet fra 2006 på vår topp 5 lister over tidenes beste dansefilmer. Hvem ble vel ikke sjarmert av de små dansende pingvinene i 2006? Historien minner oss litt om Footloose, hvor hovedkarakteren Mumle, blir mobbet og trakassert for å være flink til å danse. Dette er en animasjonsfilm som i 2006 tok verden med storm og som i tillegg fikk en Oscar.

2. Dirty Dancing

dirty dancingDet er nok mange pikehjerter som er totalt uenig at Dirty Dancing ikke tar topplasseringen, men vi mener at denne filmen er litt for bløt til å gå helt til topps. At Dirty Dancing fra 1987 er en udødelig klassiker er det uansett ingen tvil om. Dette var da Patrick Swayze var Hollywoods største kjekkas og med seg her har han noe mer ukjente Jennifer Grey. Filmen er sammen med Flashdance en av de virkelige filmklassikerne fra 1980-tallet, selv om de begge er dansefilmer. Filmmusikken ble også populær, spesielt låta (I’ve Had) The Time of My Life ble en klassiker etter filmen og de scenene som utspiller seg når denne spilles i filmen.

1. Saturday Night Fever

sathurday night feverHelt til topps går John Travolta og Saturday Night Fever fra 1977. Hovedkarakteren Tony Manero som bor i en forstad til New York er på utkikk etter en dansepartner for å vinne en dansekonkurranse, som skal føre ham ut av det dårlige miljøet i forstaden. Selvfølgelig finner han en rik pike fra storbyen som kan være veien hans ut av uføret. Filmen handler mye om hvordan Tony til slutt klarer å overtale henne til å bli med og deres kamp om å gå helt til topps i konkurransen. Filmmusikken er laget av bandet Bee Gees.