Romantiske filmer

Å se romantikken blomstre på film er definitivt populært som aldri før. Kanskje det har noe med den nye generasjonen for Tinder- og Internettdating. Disse midlene er kanskje effektive, men mange mener at de dreper noe av den faktiske romantikken rundt det å møte en spesiell person. Det som i alle fall er sikkert er at det stadig kommer nye og gode romantiske filmer.

The Notebook

notebookDette er kanskje en av de aller mest kjente romantiske filmene som noengang er laget. Den har faktisk rukket å bli ti år gammel allerede, men det betyr ikke at den er av noe dårligere kvalitet enn det som har utkommet senere. På et moderne gamlehjem sitter en eldre mann og underholder en annen pasient ved å lese notater fra sin egen dagbok, som han har skrevet siden han var en ung mann i 1940. Slik blir vi tatt med gjennom livet til denne mannen.

Song One

song oneSong One handler om en antropolog som kommer tilbake fra en lengre tur i Marokko og finner sin bror i koma på sykehuset. Siden han var en musiker, begynner hun å reise rundt på ulike musikklubber i New York, og håper på å finne noen som kan spille favorittsangen hans for ham i håp om at det skal få han til å våkne. Her finner hun etter hvert brorens favorittartist.

Endless Love

endless loveTittelen høres kanskje ut som en skikkelig klisjé, men for de som er interessert i å bruke kvelden på en romantisk film, kan dette definitivt være noe å satse på. Til å begynne med blir vi tatt med til en avslutningsseremoni på en amerikansk high school i begynnelsen av 80-årene. Det viser seg ganske fort at hovedpersonen, Jade Butterfield, ikke har noen venner her i det hele tatt. Men det viser seg likevel at hun definitivt er i stand til å finne god kjærlighet, hun også.

Breathe In

breathe inDet er vel få steder som er mer åpenbare utgangspunkt for romantiske dramaer enn amerikanske videregående skoler. I Breathe In er det en musikklærer med et forhold til en engelsk utvekslingsstudent som er i fokus. Med tanke på at hun er på alder med datteren hans og at han fortsatt er gift, så sier det seg selv at slikt ikke kan foregå helt uten komplikasjoner. Særlig ikke med tanke på at denne utvekslinsstudenten faktisk skal bo hjemme hos dem hele semesteret. Handlingen foregår i en småby et lite stykke unna New York.