Komedier

Alle mennesker i hele verden liker å le. Derfor sier det seg selv at filmsjangeren komedie er blant de aller beste og mest populære som finnes, men man må være klar over at dette er den sjangeren som også får mest dårlige produkter inn på markedet også. Mange manusforfattere og regissører ser ut til å mene at det ikke trengs å legge særlig mye arbeid inn i disse filmene, derfor får vi en mengde filmer der resultater blir deretter. Derfor gjelder det å ta noen anbefalinger før man bestemmer seg for å bruke tid på en komedie.

The Grand Budapest Hotel

The Grand Budapest HotelDette var en av de aller største kinosuksessene som ble utgitt i 2014. Ikke så rart kanskje, for listen over store stjerner på skuespillerlista er virkelig lang og imponerende, med Jude Law og Edward Norton blant de aller største navnene. Dette hotellet ligger i republikken Zubrowka, som er en tullestat som er funnet opp for anledningen. Standarden er altså satt, og dette er i det store og det hele en parodi på hvordan man i vesten har en tendens til å se på Øst-Europa og folket som bor der. Rett og slett veldig morsom.

The Hangover part III

the hangover IIIFå komedier som har blitt utgitt de siste årene har fått bedre mottagelse enn The Hangover-serien. Så spiller også konseptet på noe som dessverre er veldig kjent for mange av oss, nemlig det å våkne opp etter en altfor morsom kveld uten å huske noe som helst. Etter hvert som gutta prøver å finne ut hva som har skjedd kvelden før blir massevis av morsomme detaljer kjent, og det dukker opp massevis av mennesker som har en høne å plukke med dem på grunn av ting de gjorde kvelden i forveien. Denne gangen befinner de seg i Thailand.

Ted

tedDette er et litt absurd utgangspunkt med en mann og en levende teddybjørn som er bestevenner, men denne teddybjørnen egner seg ikke akkurat for barn. Han både røyker, drikker og er glad i kvinner. En teddybjørn som oppfører seg som en voksen ungkar kan ikke gå galt, og det gjør det heller ikke.

The Interview

the interviewDet er sjelden en Hollywood-komedie får storpolitiske konsekvenser, men når det blir laget en film om to karer som reiser til Nord-Korea for å ta livet av diktator Kim Jong-Un, så ble det bråk. Amerikanske myndigheter har i ettertid beskyldt Nord-Korea for å stå bak et massivt hackerangrep mot Sony for å ta hevn for denne filmen, noe som bare førte til at nysgjerrigheten ble vekket for alvor, og filmen har blitt sett av langt flere enn det som opprinnelig ble spådd.